Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Kuinka linssit saa kestämään pidempään?

Pidennä linssien elinikääUseimmat tietävät, että linssejä ei tulisi käyttää yli valmistajan tai lääkärin määräämän suositusajan. Joillekuille näyttää kuitenkin olevan syystä tai toisesta mahdotonta pitää linssejä edes sallittua aikaa. Syitä voivat olla esimerkiksi linssien katoaminen, niiden rikkoontuminen tai linssien huolimaton hoito.

Jotta silmät pysyisivät terveinä, näkö kirkkaana, kustannukset kurissa ja linsseistä olisi iloa mahdollisimman pitkään, kokosimme muutamia neuvoja.

Monenlaisia linssejä

Piilolinssejä valmistetaan nykyään hyvin monenlaisiin tarpeisiin, ja niillä on erilaisia käyttöaikoja.

  • Kuukausilinssit, jotka valmistetaan pehmeästä muovista. Niiden käyttöä säätelee suhteellisen tarkka aikaraja, joka on yleensä parista viikosta kuukauteen.
  • Kertakäyttölinssit, jotka heitetään pois päivän käytön jälkeen ja korvataan seuraavana aamuna uudella linssiparilla.
  • Jatkuvakäyttöiset pehmeät linssit, joita voi käyttää viikosta jopa kuukauteen.
  • Kovat linssit, jotka valmistetaan hengittävästä kovasta muovista. Happi pystyy läpäisemään tämän muovin ja pääsemään sen läpi silmään. Nämä linssit on tarkoitettu selvästi pitempiaikaiseen käyttöön kuin pehmeät linssit ja ovat tavallisesti myös niitä kalliimmat.

Kuinka linssien käyttöikää voi jatkaa?

Oikeanlainen hoito saa linssit pysymään kauemmin hyvinä ja silmät terveinä. Alla on muutamia seikkoja, joihin linssejä käyttävän kannattaa kiinnittää huomiota:

  • Kädet on hyvä pestä kuumalla vedellä ja saippualla, ennen kuin koskee linsseihin. Varmistu myös siitä, ettei käsiin ole jäänyt saippuaa tai mitään kemikaalia, joka voi aiheuttaa kipua joutuessaan silmään.
  • Linssit puhdistetaan ohjeiden mukaisesti. Eri linssityypit vaativat omanlaisensa puhdistusaineen. Linssien oikeanlainen puhdistus on silmien hyvinvoinnin kannalta avainasia.
  • Linssien säilytyskotelo puhdistetaan ja steriloidaan. Kotelon puhdistus laiminlyödään usein, vaikka sen säännöllinen puhdistaminen joko steriloivalla aineella tai kuumalla vedellä on tärkeää. Puhdistamisen jälkeen kotelon täytyy antaa kuivua kunnolla, jotta haitallista bakteerikasvustoa ei pääse muodostumaan.
  • Linssit silmissä ei pidä nukkua, poikkeuksena jatkuvaan käyttöön suunnitellut linssit. Nukkuessa linssit estävät kyynelnesteen pääsyn silmään, mikä puolestaan vähentää hapen määrää silmässä. Tämän seurauksena silmät kuivuvat voimakkaastikin.
  • Meikki laitetaan vasta linssien laittamisen jälkeen, näin erityisesti käytettäessä silmämeikkiä. Ennen nukkumaan menoa linssit poistetaan ensin, meikki vasta sen jälkeen.

Kynsien pitäminen lyhyinä voi auttaa osaltaan piilolinssien käsittelyssä. Huolellisuus auttaa pitämään linssit pitkään kunnossa ja mikä tärkeintä, silmät terveinä!

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto