Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Piilarit netistä hintatakuulla?

Piilarit hintatakuulla?Piilarit on helppoa tilata netistä, mutta mistä ne saa edullisimmin? Yhtenä markkinointikeinona on Suomessakin käytetty niin sanottua hintatakuuta: piilarit luvataan alennuksella, jos löytää saman tuotteen halvemmalla jostain muualta. Tämä markkinointikikka saattaa antaa edullisen vaikutelman, mutta ei välttämättä kerro mitään todellisesta hintatasosta.

Pientä tekstiä lukiessa saatetaan huomata, että takuulle on asetettu erikoisia ehtoja. Aito takavuosien esimerkki oli tällainen: piilarit on löydettävä kilpailijalta, jonka hinta ei saa olla alennushinta; ulkomaisia kilpailijoita ei tietyin ehdoin oteta mukaan; kilpailijaa ei hyväksytä, jos sen sivulla ei ole puhelinnumeroa. Ja niin edelleen.

Kaiken huipuksi luvattu "hintatakuu" on voimassa vain ennen ostosta, eli käytännössä se on mainostajalle riskitön ja kuluttajalle hyödytön. Kukapa haluaisi halvemman hinnan muualta jo löydettyään vielä palata toiseen kauppaan tinkimään hintaa alaspäin?

Lainvastaista kuluttajan harhautusta

Piilarit voi halutessaan toki ostaa hintatakuukauppiaalta, mutta Suomessa hintatakuun käyttö on lainvastaista. Markkinaoikeus on kieltänyt hintatakuun käytön useilla eri päätöksillä, ja kuluttajavirastoon on tullut runsaasti valituksia lakia rikkovista yrityksistä.

Kuluttaja-asiamies Erik Mickwitz on julkisuudessa hämmästellyt kannanottoja siitä, että hintatakuu olisi kuluttajien edun mukaista ja edistäisi myös kilpailua.

"Monelta jää huomaamatta hintatakuun perusviesti. Yritys käyttää Suomessa hintakuuta yleensä aina vahvojen edullisuusväitteiden tukena. Mainoksen viestin ydin on 'takaamme että olemme selvästi edullisempia kuin kilpailijat'. Tämä jää huomaamatta silloin, kun hintatakuumainonnasta ymmärretään vain sen loppuosa - se, että yksittäinen viitseliäs kuluttaja voi saada alennuksen, jos kykenee etsintätyön jälkeen näyttämään, että tuote oli kilpailijalla halvempi", Mickwitz sanoo.

"Harva tuntuu myöskään havaitsevan sitä, että alennusta hakeva kuluttaja samalla itse asiassa tulee todistaneeksi sen, ettei mainoksen edullisemmuusväite pitänytkään paikkaansa", Erik Mickwitz jatkaa.

Mieti kenen kanssa asioit

Useimmat piilareita myyvät yritykset houkuttelevat kuluttajia rehellisellä hintakilpailulla ja hyvällä palvelulla - eivät lainvastaisilla silmänkääntötempuilla. Ala on kuitenkin ylikuumentunut, eivätkä kaikki innokkaat yrittäjät malta pysyä kaidalla polulla.

Kannattaakin miettiä tarkasti, kenen kanssa netissä asioi. Yritys, joka on valmis rikkomaan kuluttajansuojalakia jo houkutellakseen asiakkaita, ei välttämättä ole mukavin yhteistyökumppani siinäkään vaiheessa, kun tilaus ei yllättäen saavukaan perille, luottokorttia on veloitettu liikaa, piilarit on lähetetty väärillä voimakkuuksilla tai niissä on valmistusvirhe. Hintoja on parempi vertailla hyvin etukäteen kuin luottaa liikaa hintatakuuseen.

Lue hintavertailu: piilarit netistä

 

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto