Linssit.net - piilolinssit netistä
Katso linssisi hintavertailu:

Piilolinssit viimeistelevät hääpäivän ilmeen

Hääpäivä koittaa! Mekko istuu täydellisesti, meikki ja hiukset ovat näyttävät upeilta. Jokainen pieni yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Valokuvat ja mahdollinen video jäävät pysyväksi muistoksi tärkeän päivän tapahtumista. Olet koko päivän keskipiste, joten haluat varmasti näyttää hyvältä.

HäätYhä useammat morsiamet haluavat käyttää hääpäivänään piilolinssejä, jotka paljastavat kasvot kauniisti myös hääkuvissa. Jättämällä arkiset silmälasit kotiin ja korvaamalla ne huomaamattomilla piilolinsseillä – tai valitsemalla rohkeat värilliset piilolinssit – voi kasvoihin ja katseeseen saada aivan uutta ilmettä.

Hääkuvat ovat muisto tärkeästä päivästä. Jos silmälasit ovat tärkeä osa omaa identiteettiä, niitä voi tietysti käyttää myös hääpäivänä. Moni kuitenkin valitsee piilolinssit, koska ei halua peittää silmiään kehysten taakse. Piilolinssien käyttö helpottaa myös valokuvaajan työtä, sillä joskus silmälasit ovat kuvissa häiritsevä tekijä.

Moni silmälasien käyttäjä ajattelee hääpäivänsä osalta sitäkin, että muoti muuttuu: Hyvännäköisetkin silmälasit voivat näyttää hääkuvissa parinkymmenen vuoden päästä auttamattoman vanhanaikaisilta. Toisaalta piilolinssit ja silmäleikkaukset saattavat yleistyä tulevaisuudessa niin, ettei juuri kukaan edes käytä perinteisiä silmälaseja.

Tee hääpäivän lookin suunnittelusta hauskaa

Piilolinssit ovat kehittyneet viime vuosina niin paljon, että lähes jokaiselle löytyy sopiva tuote. Myös hajataitosta kärsiville ja moniteholinssejä kaipaaville on omat mallinsa. Ja miksipä sulhasta ja juhlaväkeä ei voisi yllättää käyttämällä värillisiä linssejä? Osassa värilinssejä ei ole lainkaan voimakkuuksia, vaan niitä käytetään puhtaasti kosmeettisista syistä.

Hääkuvaajia
Olga Golubew (PKS)
Asko Veteläinen (Oulu)
Antti Ekola (koko Suomi)

Koska piilolinssien ostaminen netistä on niin helppoa, eikä reseptiäkään suoraan kysytä, moni ajattelee, voisiko linssit yksinkertaisesti tilata nettikaupasta muutamalla klikkauksella. Linssejä ei kuitenkaan pidä "määrätä" itselleen tällä tavalla, vaan piilolinssimääräys on tärkeää hankkia ammattilaiselta, joka tutkii silmät ja suosittelee sen perusteella oikeanlaista linssiä. Aivan kaikille linssit eivät nimittäin käy: kuivat silmät tai muut syyt voivat olla esteenä piilolinssien käytölle.

Piilolinsseihin sopiva taittovoimakkuus poikkeaa hieman silmälaseista, koska etäisyys silmästä on eri. Myös silmän fyysinen koko vaihtelee yksilöllisesti, joten linssin kaarevuus ja läpimitta on valittava mittausten perusteella, vaikka taittovirheen korjausta ei tarvittaisikaan.

Harjoittele ajoissa

Ammattimainen optikko tai silmälääkäri opettaa sovituskäynnin yhteydessä, miten linssi asetetaan silmään, otetaan pois ja puhdistetaan asianmukaisesti. Tästä tulee nopeasti rutiini, mutta ensikertalaiselle se ei ole aina helppoa! Käyttöä täytyykin harjoitella hyvissä ajoin, ja lisäksi piilareiden käyttöön tottuminen ylipäänsä kestää jonkin aikaa. Piilolasit onkin parasta hankkia jo muutamia viikkoja tai päiviä ennen häitä.

Näöntarkastus ja linssien hankinta optikkoliikkeestä aiheuttaa jonkin verran kustannuksia, mutta investointi kannattaa. Jos piilolinssit ostaa itsekseen netistä ilman ammattilaisen apua tai peräti lainaa niitä ystävältä, ne voivat olla sopimattomat ja hiertää silmässä koko hääpäivän ajan. Yhden päivän käytöstä tuskin kukaan suoranaisesti sokeutuu, mutta pahimmassa tapauksessa silmään tulee infektio, ja punoitus tai rähmiminen uhkaa pilata koko juhlapäivän.

Linssien tulisi olla hengittävät, jos niitä aiotaan käyttää koko pitkän päivän ajan.

Meikkaus ja piilolinssit

Piilolinssit kannattaa laittaa silmiin jo ennen meikkausta. Tämä vähentää riskiä, että silmään joutuisi epäpuhtauksia linssin alle. Käytettäessä meikkejä piilolinssien kanssa on hyvä muistaa muutamia muitakin sääntöjä, joita olemme koonneet erilliseen artikkeliin meikkauksesta.

Sivuiltamme löydät tietoa myös värillisten piilolinssien valinnasta.

 

 

---
 Etusivu
---
 Linssipaketin lyhenteet
---
 Piilolinssien hoito---
 Vinkkejä meikkaukseen
---

---
 Mistä edulliset piilolinssit?
---


---
 Miksi eri linssityyppejä?
---
 Kuukausilinssit
---
 Päivä- eli kertakäyttölinssit ---
 Värilliset piilolinssit ---
 Tooriset
---
 Jatkuvakäyttöiset
---
 Moniteholinssit
---
 Pitkän vaihtovälin ---
 Linssien valmistajat---


---
 Nukuitko linssit silmissä?---
 Silmän taakse jäänyt linssi---
 Kuivat silmät
---
 Rikkoutunut piilolinssi---


---
 Riittääkö UV-suoja?
---
 Pidennä linssien kestoa
---
 Saunassa ja uidessa
---
 Linssit ja vesi
---
 Piilolinssit netistä?
---


---
 Värilliset piilarit ja tyyli
---
 Mitä silmien väri kertoo?
---
 Tee online-näkötesti
---
 Apua värisokeuteen?
---
 Leonardo da Vincin linssit
---
 Lisää artikkeleita...
---


---
 Instrumentarium, Nissen
---
 LensOn
---
 Mister Spex
---
 Lensway
---
 Netlens
---
 Yourlenses
---
 Piilarit hintatakuulla?Sivukartta | Linssit.net | Yhteydenotto